|
Τάρτα με σύκα |
Υλικά
- 100 γρ φιστίκια Αιγίνης
- 80 γρ αμύγδαλα
- 120 γρ ζάχαρη
- 4 αυγά
- 80 γρ βούτυρο ανάλατο
- 80 γρ αλεσμένη φρυγανιά
- 1 κουταλάκι Baking Powder
- 8 σύκα μεγάλα
|
Εκτέλεση
- Ρίχνετε στον κάδο τα φιστίκια Αιγίνης και τα αμύγδαλα και ρυθμίζετε 6 δευτερόλεπτα ταχύτητα 7. Αδειάζετε σε ένα δοχείο.
- Βάζετε στον κάδο τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο και ρυθμίζετε 3 λεπτά ταχύτητα 6.
- Προσθέτετε τη φρυγανιά, τα αλεσμένα φιστικιά Αιγίνης με τα αμύγδαλα και το Baking Powder και ρυθμίζετε 3 δευτερόλεπτα ταχύτητα 5.
- Αδειάζετε σε βουτυρωμένη μικρή φόρμα που ανοίγει στο πλάι ή σε μικρό δοχείο για τάρτα. Μοιράζετε τα σύκα στην μέση και τα στολίζετε από πάνω.
- Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
|
|
|
|