Εκτέλεση
- Βάζετε το αλάτι στο γιαούρτι και το αφήνετε σε δροσερό μέρος από το προηγούμενο βράδυ.
- Ρίχνετε το γιαούρτι στον κάδο και ρυθμίζετε 10 λεπτά 100° ταχύτητα 3.
- Ρυθμίζετε 4 λεπτά 100° ταχύτητα 3 και ενώ το Thermomix εργάζεται ρίχνετε το κονάρι από το άνοιγμα του καλύμματος αυξάνοντας στην ταχύτητα 3,5.
- Αφήνετε μέσα στον κάδο για 1 λεπτό περίπου.
- Αδειάζετε σ’ένα δοχείο και ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να κρυώσει.
- Κόβετε σε μικρά κομμάτια και το αφήνετε να στεγνώσει καλά. Πρέπει να είναι εντελώς ξηρός.
- Ο τραχανάς διατηρείται στο ψυγείο.
- Η συνταγή για τη σούπα τραχανά είναι στο βιβλίο “Μαγειρική με το Thermomix” σελίδα 40.
Σημ.: Ανάλογα με το κονάρι μπορεί να ψηθεί στα 3 λεπτά. |