|
Τσουρέκια νηστήσιμα |
Υλικά
- 8 κόκκους μέχλεπι
- 4 κόκκους μαστίχα
- 20γρ. φλούδα πορτοκαλιού
- 150γρ. ζάχαρη
- 250γρ. νερό
- 20γρ. μαγιά
- 150γρ. ελαιόλαδο
- 50γρ. φυτικό βούτυρο
- 150γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 750γρ. αλεύρι χωριάτικο
|
Εκτέλεση
- Βάζετε στον κάδο το μέχλεπι, τη μαστίχα, τη φλούδα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και αλέθετε στην ταχύτητα 9.
- Προσθέτετε το νερό, τη μαγιά, το ελαιόλαδο και το βούτυρο και ρυθμίζετε 1 ½ λεπτό 50° ταχύτητα 3.
- Ρίχνετε τον χυμό πορτοκαλιού και ανοίγετε για 3 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4.
- Τέλος προσθέτετε το αλεύρι και χτυπάτε για 10 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5.
- Αφαιρείτε τη μεζούρα από το κάλυμμα και ρυθμίζετε 2 λεπτά στην ταχύτητα στάχυ.
- Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη σε χλιαρό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Την πλάθετε σε τσουρέκια και τα τοποθετείτε σε λαμαρίνα που έχετε ήδη τοποθετήσει λαδόχαρτο.
- Τα αφήνετε να φουσκώσουν και πάλι και αφού τα αλείψετε με λίγο νερό ή χυμό πορτοκαλιού τα ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά.
|
|
|
|