Εκτέλεση:
- Βάζετε το βούτυρο σε κομματάκια στον κάδο και ρυθμίζετε 2 λεπτά, 60° , ταχύτητα 2.
- Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6.
- Αδειάζετε το μείγμα σε φόρμες για βάφλες, βάζετε τις φόρμες σε ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, 220° , για περίπου 8-9 λεπτά.
- Αναποδογυρίζετε τις φόρμες στο ταψί και βγάζετε τις βάφλες από τις φόρμες. (Η μεριά με το σχήμα κυψέλης να είναι από πάνω). Συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρετε με διάφορα συνοδευτικά, π.χ. καραμέλα, γκανάς, σιρόπι σφενδάμου, μέλι, παγωτό κλπ.
Συμβουλή σεφ:
Αν θέλετε να φτιάξετε τις βάφλες για φαγητό αντικαταστείτε τη ζάχαρη με 2 κουταλιές αλεσμένη παρμεζάνα. Θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε 1 κουταλάκι ρίγανη και ½ κουταλάκι παπρίκα. Συνοδεύεται με σαλάτα, φέτα και πινόλια. |