|
Παγωτό Christmas Pudding |
|
Υλικά:
75 γρ κόκκινα και πράσινα κερασάκια γλασέ
50 γρ ξηρό γλυκό τζίντζερ (crystallized ginger)
50 γρ κιτροειδή ή άλλα αποξηραμμένα φρούτα, π.χ. μούρα, χρυσόμηλα, γλυκά του κουταλιού κλπ
100 γρ σταφίδες
3 κουταλιές κονιάκ
75 γρ ζάχαρη
3 κρόκους
150 γρ γάλα (για παγωτά προτιμάτε το ολόπαχο)
300 γρ φρέσκα κρέμα (ολόπαχη)
1 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών (mixed spice)
50 γρ χοντροκομμένα αμύγδαλα καβουρδισμένα
|
Εκτέλεση:
- Ζυγίζετε όλα τα αποξηραμμένα φρούτα (σταφίδες, κερασάκια, τζίντζερ) και κιτροειδή στον κάδο και τα χοντροκόβετε στην ταχύτητα 5/6 σταδιακά για να μην κολλήσουν. Αφαιρείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε το κονιάκ. Αφήστε τα να μουσκέψουν για 2-3 ώρες.
- Ξεπλένετε και στεγνώνετε τον κάδο και προσθέτετε τη ζάχαρη και τους κρόκους. Αναμιγνύετε 50 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3, μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και να ξανθίνει.
- Προσθέτετε το γάλα, την κρέμα και το μείγμα μπαχαρικών και ψήνετε 9 λεπτά, 90°, ταχύτητα 4.
- Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το βάζετε σε παγοθήκες στον ψυκτικό θάλαμο μέχρι να παγώσει τελείως.
- Βάζετε τα παγάκια/παγωτό στον κάδο και αναμιγνύετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6 μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Σουρώνετε τα μουσκεμένα φρούτα, τα προσθέτετε στο παγωτό και αναμιγνύετε λίγα δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3. Άν το παγωτό είναι λίγο υγρό, το βάζετε για λίγο στην κατάψυξη πρίν σερβίρετε.
- Σερβίρετε με χοντροκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Συμβουλή Σέφ:
Σερβίρετε αμέσως ή το βάζετε στην κατάψυξη για αργότερα. Το βγάζετε απο την κατάψυξη και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 λεπτά πριν σερβίρετε.
|
|
|
|