|
Χταπόδι Στιφάδο |
Υλικά
- 600-700 γρ. χταπόδι
- 2 μεζούρες ελαιόλαδο
- 500 γρ κρεμμύδια
- 400 γρ ντομάτες σε κονσέρβα, τεμαχισμένες
- 40 γρ κόκκινο κρασί
- 1 κύβο λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι
- κανέλα, μοσχοκάρυδο
- 1 φύλλο δάφνης
|
Εκτέλεση
-
Άν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε ντομάτες φρέσκες, τις βάζετε πρώτα στον κάδο και κόβετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5. Αφαιρείτε σε μπόλ.
- Κόβετε το χταπόδι σε κομματάκια και το ρίχνετε στον κάδο μαζί με μιά μεζούρα ελαιόλαδο. Ρυθμίζετε 15 λεπτά, 100° C, ταχύτητα κουτάλι. Οταν τελειώσει ο χρόνος αδειάζετε σ΄ένα μπoλ.
- Ρίχνετε στον κάδο τα κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα, μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 5 λεπτά, 100° C, ταχύτητα κουτάλι.
- Προσθέτετε το χταπόδι, τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζετε 25 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
- Aδειάζετε σε γυάλινη πιατέλα και αφήνετε 5-10 λεπτά πριν σερβίρετε.
|
|
|
|