Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα

Χτένια με Πράσο και Ραγού Rosso Pesto

Συνταγή για δύο

Υλικά

  • 8-10 χτένια
  • 2 πράσα
  • 250 γρ φρέσκες πατατούλες
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές Rosso Pesto (μπορείτε να το ετοιμάσετε απο την προηγούμενη)
  • 20 γρ ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζυγίζετε 50 γρ χοντροκομμένα κομμάτια πράσο (απο το άσπρο μέρος) στον κάδο και ψιλοκόβετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.  Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρετε 2-3 λεπτά, 100°C, ταχύτητα 2.  Προσθέτετε 200 γρ κρέμα, 2 κουταλιές Rosso Pesto, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε 10 λεπτά, 100°C, ταχύτητα 2. Αφαιρείτε σε πυρίμαχο δοχείο και αφήνετε στο φούρνο (70 βαθμούς) μέχρι να ετοιμαστούν τα χτένια.
  • Απλώνετε λαδόχαρτο (που έχετε βρέξει και στραγγίσει) στον ξέβαδο δίσκο του Varoma και βάζετε πάνω τα χτένια.  Αλατοπιπερώνετε.
  • Καθαρίζετε και κόβετε τις πατατούλες και τις τοποθετείτε στο καλαθάκι.
  • Κόβετε το υπόλοιπο των πράσων στα τέσσερα κατα μήκος, και  απλώνετε τα φύλα ξεχωριστά στο βαθύ δίσκο του Varoma.  Κόβετε τη πιπεριά φλωρίνης σε μακρουλές φέτες και τις προσθέτετε στο πράσο.
  • Βάζετε ½ λίτρο νερό στον κάδο, τοποθετείτε το καλαθάκι στη θέση του και ψήνετε στον ατμό, 20 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
  • Προσθέτετε τους δίσκους του Varoma και ψήνετε 5 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.  Αναποδογυρίζετε τα χτένια και ψήνετε ακόμα 5 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
  • Για να σερβίρετε, απλώνετε το πράσο και την πιπεριά φλωρίνης σε μια πιατέλλα και τοποθετείτε τα χτένια απο πάνω.  Προσθέτετε τις πατατούλες και περιχύνετε με το ραγού που έχετε αφήσει στο φούρνο.