Εκτέλεση:
- Βάζετε από το βράδυ τα παστά χρυσόμηλα να μουσκέψουν στο χυμό του πορτοκαλιού.
- Βάζετε το ρύζι στο καλαθάκι.
- Βάζετε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα στον κάδο και ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4. Το αδειάζετε στο καλαθάκι με το ρύζι.
- Βάζετε νερό στον κάδο μέχρι την ένδειξη του 1 ½ λίτρου, τοποθετείτε το καλαθάκι στη θέση του και ρυθμίζετε 20 λεπτά, 100° , ταχύτητα 1.
- Αδειάζετε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Πλένετε και στεγνώνετε τον κάδο και βάζετε μέσα το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και αναμιγνύετε στην ταχύτητα 4.
- Προσθέτετε το μείγμα στο ρύζι, ανακατεύετε ελαφρά και σκεπάζετε με μια πετσέτα μέχρι να απορροφηθούν οι μυρωδιές.
- Όταν κρυώσει προσθέτετε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα παστά χρυσόμηλα με το χυμό πορτοκαλιού.
- Γαρνίρετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Η συνταγή αυτή έγινε διασκευή στο Thermomix από τη Σύμβουλο Λεμεσού Ερμούλα Στυλιανίδου. |