Εκτέλεση
- Χαράσσετε το σχήμα του σταυρού στη βάση της κάθε ντομάτας και τις βάζετε στο βαθύ δίσκο του Varoma. Ρυθμίζετε 10 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 4. Βάζετε τις ντομάτες σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, τις στεγνώνετε και τις ξεφλουδίζετε .
- Αφαιρείτε το νερό από τον κάδο και στεγνώνετε. Βάζετε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και την καυτερή πιπεριά και ψιλοκόβετε 2 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6. Καθαρίζετε τα τοιχώματα με τη σπάτουλα και επαναφέρετε το μείγμα στο κέντρο του κάδου.
- Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζετε 60 λεπτά, 80° , ταχύτητα 2. Αφαιρείτε σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει καλά.
- Σερβίρετε με corn chips (τσιπς καλαμποκιού).
*flame grilled
Περνάτε την καυτερή πιπεριά πάνω από ανοιχτή φωτιά (στο μάτι της κουζίνας αν έχετε γκάζι) μερικές φορές μέχρι η φλούδα να μαλακώσει και να κάνει μαυρίσει σε ορισμένα μέρη. Βάζετε την πιπεριά σε μικρό πυρίμαχο σκεύος, καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε να ιδρώσει. Ξεφλουδίζετε τα μαυρισμένα κομμάτια. Με αυτό τον τρόπο θα δώσετε μια ιδιαίτερη γεύση στη σάλσα.
Συμβουλή σεφ
Διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 3 βδομάδες.
Η συνταγή αυτή είναι παρμένη από την ιστοσελίδα http://tenina.com/2011/11/chunky-tomato-salsa-thermomix-thermochef/
|