Εκτέλεση:
- Πρώτα φτιάξτε το τσάϊ και αφήστε το να κρυώσει.
- Βάζετε στον κάδο 50 γρ καρύδια με τους κολοκυθόσπορους και αλέθετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9. Αδειάζετε σε μπολ και αφήνετε στην άκρη.
- Βάζετε στον κάδο το ελαιόλαδο, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το τσάϊ και ρυθμίζετε 1 ½ λεπτό, 50° , ταχύτητα 3.
- Προσθέτετε τη φαρίνα και το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, τα αλεσμένα καρύδια και κολοκυθόσπορους και αναμιγνύετε 15 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
- Ζυμώνετε 1 ½ λεπτό, ταχύτητα στάχυ. Στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα προσθέτετε τις σταφίδες και τα υπόλοιπα καρύδια.
- Βάζετε τη ζύμη σε στενόμακρη φόρμα ή την πλάθετε σε μικρά ψωμάκια, καλύπτετε με μια πετσέτα και αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Αλείφετε με ελαιόλαδο και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
Συμβουλή σεφ
Αντί για καλαμποκάλευρο έτοιμο μπορείτε να αλέσετε σιταροπούλα (pop corn) 1 λεπτό, ταχύτητα 10. |