Εκτέλεση
- Βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό στον κάδο και ρυθμίζετε 30 δευτερόλετπα, ταχύτητα 5. Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνετε 1 λεπτό, ταχύτητα στάχυ. Καλύπτετε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την διατηρείτε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
- Πλένετε και στεγνώνετε τον κάδο, βάζετε μέσα τα αμύγδαλα και τα αλέθετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9. Αδειάζετε σε μπολ και αφήνετε στην άκρη.
- Προσθέτετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
- Προσθέτετε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη βανίλιας, το εσάνς αμυγδάλου και το αλεύρι και ρυθμίζετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5 ή μέχρι να ενωθεί το μείγμα.
- Απλώνετε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Τρυπάτε τη ζύμη με ένα πηρούνι και βάζετε από πάνω τη γέμιση.
- Ξεφλουδίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε λεπτές φέτες και διακοσμείτε την τάρτα σας.
- Ψήνετε την τάρτα σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
- Διαλύετε τη μαρμελάδα με το κονιάκ και αλείφετε την τάρτα. Ξαναβάζετε στο φούρνο για ακόμα 10 λεπτά περίπου.
Η συνταγή αυτή έγινε διασκευή στο Thermomix από τη Σύμβουλο Λεμεσού Κούλα Γρηγορίου. |