Εκτέλεση
- Κόβετε το βούτυρο σε κύβους και το βάζετε στον κάδο. Προσθέτετε το πράσο, τις πατάτες και 100 γρ λαχανάκια Βρυξελλών. Ρυθμίζετε 5 λεπτά, 100° , ταχύτητα 2.
- Ψιλοκόβετε τα λαχανικά 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5 και προσθέτετε 500 γρ νερό και το ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνετε και ρυθμίζετε 15 λεπτά, 100° , ταχύτητα 2.
- Ελέγχετε αν ψήθηκαν τα λαχανικά, προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανάκια Βρυξελλών και το μαϊντανό και πατάτε 30 δευτερόλεπτα το κουμπί Turbo.
- Προσθέτετε το γιαούρτι και ζεστό νερό μέχρι την ένδειξη του 1 ½ λίτρου και αναμιγνύετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
- Σερβίρετε και γαρνίρετε με λίγο sourcream στο κάθε πιάτο. Με ένα πηρούνι φτιάχνετε σπιράλ σχήματα κρέμας στη σούπα.
Συμβουλή Σεφ
Αντί για λαχανάκια Βρυξελλών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο κάρδαμο (watercress).
|