Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Μαρμελάδα καρπούζι


Υλικά

  • 600 γ. φλούδα καρπουζιού, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια 4 εκ.
  • ½ λεμόνι καθαρισμένο καλά, χωρίς κουκούτσια
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σπιτική ζάχαρη βανίλιας ή 1 φακελάκι βανίλιας (βλ. συμβουλή)


Εκτέλεση
         

  1. Βάλτε στον κάδο τη φλούδα καρπουζιού, το λεμόνι και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια και μαγειρέψτε 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 3, με το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας για να εξατμίζονται τα υγρά.  Αν προτιμάτε τη μαρμελάδα πιο λεία, αλέστε τώρα 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  3. Αδειάστε σε αποστειρωμένο βαζάκι και αφήστε να κρυώσει προτού σερβίρετε.

Συμβουλή
Αν προτιμάτε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη βανίλιας με 4 φύλλα κιούλι. 

Μερίδες:  1 δόση

Διασκευή στο Thermomix από τη σύμβουλο Λεμεσού Ροδούλα Κώστα.