Σαν φρούτο, οι φράουλες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό που μάλιστα διαφοροποιείται ανάλογα με την εποχή. Γι’αυτό κάποιες φορές η μαρμελάδα μας πετυχαίνει και άλλες μας ξεχειλά ή δεν δένει εύκολα. Για να λύσουμε αυτά τα προβλήματα πειραματιστήκαμε αρκετά και καταλήξαμε σε 4 δοκιμασμένες εναλλακτικές λύσεις από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα αν θα χρησιμοποιήσετε φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες και ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε. Eισήγησή μας είναι να προσθέτουμε στο μείγμα λίγο μήλο το οποίο περιέχει φυσική πηκτίνη κι’έτσι βοηθά να δέσει η μαρμελάδα καλύτερα χωρίς να αλλοιώσει τη γεύση.
Συνταγή 1
-με 500 γρ φρέσκες φράουλες - χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Συνταγή 2
-με 650 γρ κατεψυγμένες φράουλες -χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Συνταγή 3
-με 1 κιλό φρέσκες φράουλες -χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Συνταγή 4 – Μαρμελάδα και σιρόπι φράουλας
-με 1100 γρ φρέσκες φράουλες -χρόνος ψησίματος: μαρμελάδα 41 λεπτά, σιρόπι 7 λεπτά
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα από το πόσο ώριμες είναι οι φράουλες... όσο πιο ώριμες, τόσο περισσότερο ζουμί κατεβάζουν, οπόταν μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος ψησίματος για να καταστηθεί η μαρμελάδα. |